3 DINGEN DIE JE BABY ECHT NODIG HEEFT - ERVARINGEN VAN 3 MOEDERS

Beste aanstaande moeder,

Het voorbereiden op de komst van een nieuw familielid kan overweldigend zijn wanneer je wordt geconfronteerd met  het eindelijke aanbod van babyproducten. In deze blogpost delen drie moeders, Bekka, Carla en Laura, hun ervaringen en bespreken zij welke dingen echt onmisbaar zijn voor jouw baby en welke items je gerust van je boodschappenlijstje kunt schrappen.

3 BELANGRIJKE DINGEN VOOR JE BABY - BEKKA'S ERVARING

Ik ben Bekka, en mijn dochter wordt binnenkort 6 maanden oud.

Wat we echt nodig hadden:

  • White Noise Machine: White noise heeft ons echt geholpen, vooral omdat we in een appartement wonen. Het zachte geluid helpt mijn dochter beter te slapen en stelt mij in staat om wat geluid te maken zonder haar te storen.

  • Draagbare verschoonmat: Ik ben dol op mijn luiertas, maar een verschoonmat is absoluut noodzakelijk! Het is praktisch en ruimtebesparend als we onderweg zijn, en ik kan mijn dochter overal comfortabel verschonen.

  • Draagzak: Aangezien mijn dochter bijna al haar dutjes in de draagzak deed, was het hebben ervan een van de beste beslissingen. Bovendien had ik mijn handen vrij.

Wat we niet nodig hadden:

Te veel kleren, haarspeldjes, een wipstoeltje en te veel knuffels.

MIJN 3 BELANGRIJKSTE DINGEN - CARLA'S ERVARING

Ik ben Carla, moeder van twee peuters. Elk kind is uniek, en uit mijn ervaring blijkt dat de essentiële benodigdheden sterk kunnen variëren, afhankelijk van de baby.

Wat we echt nodig hadden:

  • Flesvoeding: Voor mijn eerste kind had ik de basis nodig: kleding, luiers, babyvoeding en flesjes, omdat ik geen borstvoeding kon geven. Ik herinner me een nacht waarin ik met een huilende baby bij een tankstation naar babyvoeding moest zoeken, dus deze dingen zijn essentieel.

  • Baby schommelstoel: Een schommelstoeltje was ongelooflijk handig om de baby bezig te houden en dicht bij me te hebben terwijl ik voor mijn oudere kind zorgde.

  • Draagzak: Een draagzak was onmisbaar om aan de behoeften van beide kinderen te voldoen en om mobiel te blijven terwijl we onderweg waren.

Wat we niet nodig hadden:

Een babywipstoeltje, babybadje, babyspeelgoed, te veel luiers voor pasgeborenen en spuugdoekjes.

MIJN TOP 3 DINGEN VOOR MIJN BABY - LAURA DEELT HAAR ERVARINGEN

Ik ben Laura, moeder van een 4-jarige dochter.

Wat we echt nodig hadden:

  • Sterke ondersteuning tijdens de kraamtijd: Het motto 'Tijd in plaats van Spullen' was waardevol voor mij. Vooral tijdens de kraamtijd was ik dankbaar voor mijn partner, vrienden die eten brachten en mijn schoonmoeder die hielp met de was.

  • Fopspeen: Ondanks het exclusief geven van borstvoeding, maakte de fopspeen ons leven makkelijker. Het hielp onze dochter te kalmeren voor het voeden of stelde haar in staat om in slaap te vallen in de draagzak bij haar vader.

  • Draagzak: Dit was een noodzaak. Omdat onze dochter alleen in nauw contact in slaap viel (wat volkomen normaal is!!) en we haar niet de hele dag op ons wilden hebben, was de draagzak onmisbaar.

Wat we niet nodig hadden:

Babyshampoo, kersenpitkussentjes, wiegje, babywipstoeltje.

Onthoud dat elke familie en elk kind anders is. Onze ervaringen kunnen als leidraad dienen, maar het is essentieel om rekening te houden met je eigen behoeftes en voorkeuren. De spullen moeten je ondersteunen bij het gelukkig en gezond grootbrengen van je baby.

Het allerbeste en veel plezier met jullie kleine wonder!

Liefs, Bekka, Carla en Laura

 

ROOKIE SHOP